Publicēts 30. martā, 2009.
Nopirku RIMI latvijas ābolus, kas fasēti tīkliņā pa 2 kg. Piegādātājs ir minēta Ābelīte ZS, Robežnieki Ceraukstes pagasts, Bauskas rajons. Šķirne Ligol, II šķira, kalibrēti 60+.
Ābolus mājās gribēju nomazgāt, bet tas faktiski nav iespējams, jo tos klāj bieza vaska vai eļļas (tauku ?) kārta. Rokas paliek lipīgas un ķepīgas un pēc tam pat ar ziepēm grūti nomazgāt.
Meklēju internetā šīs audzētavas mājas lapu vai kādus kontaktus, kur uzdot jautājumu, kas tas par draņķi un cik tas ir kaitīgs ēdājiem, bet audzētavas lapu internetā neatradu. Atradu tikai vecas (2004.gada) intervijas TVnet un Lauku avīzē, kur audzētāji priecājas, ka esot vieni no 3 saimniecībām, no kurām RIMI iepērk ābolus. Kā arī uzzināju, ka vismaz toreiz viņi apgalvoja, ka ābolus ne ar ko neapstrādājot.
Bet tika minēts, ka, ja pašiem neesot, kur ābolus glabāt, tad tos nododot uzglabātāju noliktavās - RIMI un arī citās. Vai ir kāds, kas pārbauda, ar ko šie Latvijā uzglabātie āboli tiek apsmidzināti ?? Kāpēc uz fasējuma tas nav minēts, kas uzglabājis un ar ko apsmidzinājis ?