ATTIRANCE - krāpšana ar darbā pieņemšanu
Publicēts 3. septembrī, 2010.
Padalīšos ar Jums ar interesantu pieredzi darba pārrunās ar ''ATTIRANCE''.

Saņemu zvanu no „ATTIRANCE” sakarā ar „Eksporta Menedžera” vakanci, firma bija mani uzmeklējusi cv.lv datubāzē. Tā kā biju ieinteresēts, tika veikta improvizēta telefonintervija no dažām frāzēm un tika norunāta darba intervija ar priekšnieku un pārdošanas daļas vadītāju. Mazliet biju izbrīnīts par saņemto zvanu jo neatbildu visām viņu noteiktajām prasībām, bet, protams, nolēmu pamēģināt.

(Iepriekš biju mazliet izpētījis, ka par šo firmu ir daudz sliktu atsauksmju, praktiski vienmēr brīva esošā vakance, un daudz neapmierinātu kandidātu uz vakanci, tāpēc dodoties uz darba interviju uz neko nopietnu necerēju, bet esot bezdarbniekam cerība mirst pēdējā).

Ierodoties uz pirmo interviju, tajā piedalījās tikai priekšnieks, jo P.D. vadītājs, esot negaidīti paņēmis brīvdienu. Intervijas garums – maksimums 5 minūtes, jautājumi prasti un uzdoti uzbrūkošā tonī. Tonis gan pamainījās, kad sarunā tika iesaistītas negatīvās atsauksmes.

Neskatoties uz šo smieklīgo ''interviju'' tika norunāta tikšanās ar P.D. vadītāju, kurš tad arī lems par manu atbilstību.

Ierodos norunātajā laikā, nu jau tiek uzdoti par dažiem jautājumiem vairāk un sākts uzrunāt mani uz „Tu”. Arī šoreiz jautājumi nenopietni un virspusēji, kas beidzas pēc dažām minūtēm, pāris reizes piedāvājos atbildēt uz viņu interesējošajiem jautājumiem (darba pieredzei praktiski nepieskārāmies), nu labi, uzprasu sevi interesējošos jautājumus, kā arī pieskaros negatīvajām atsauksmēm, vadītājs sāk locīties kā zutis un sarkt. Vienojamies par to, ka man uz e-pastu tiks nosūtīts darba uzdevums manas atbilstības novērtēšanai, uz jautājumu par laika limitu saņemu atbildi: ‘’nūū, šonedēļ.’’

Apskatu darba uzdevumu, rakstījis 3.klasnieks, daudz kļūdu, uzrunas „Tu”, „Tavas”, utt.

Viens no uzdevumiem pilnīgi absurds un neloģisks, kamēr atlikušie ir : „Tirgus analīze 3 valstīm”, „Mārketinga stratēģijas izveide”, „Franšīzu tirgus ceļu izveide”, „Noteiktas valsts apraksts angļu valodā”. Nav slikts kandidāta atbilstības pārbaudes darba uzdevums, vai ne?

Pēc uzdevuma apskates pieļāvu domu, ka šis vienkārši ir veids, kā viņi iegūst jau gatavu materiālu(analīze, jaunas idejas mārketingam) ko var lietot savas preces realizēšanā. Nevēlēdamies veidot tik apjomīgu darbu, jo uzņēmums neviesa uzticību, ne uz ko necerēdams ātri izveidoju darba uzdevumu savā interpretācijā, pieturoties pie pāris lakoniskiem un kodolīgiem ‘’key elements’’.

Nosūtīju atbildi, kurai pievienoju korektu paskaidrojumu, kāpēc darbu veicu šādā formātā un paskaidrojumu par nesniegto atbildi uz absurdo jautājumu. (Ja ir interese varu iekopēt gan darba uzdevumu gan atbildes vēstuli)

Saņemu zvanu un sev par brīnumu nu jau es esmu uzaicināts uz galējo darba interviju.

Īsi pirms norunātā laika piebraucu pie „ATTIRANCE” ofisa un tajā pat mirklī saņemu zvanu, ka diemžēl šodien mani nevar pieņemt, jo vadībai steidzamas darīšanas. Vienojamies par to, ka man piezvanīs līdz 14:00, vēlā pēcpusdienā joka pēc uzzvanu pats, atkal atvainojas un sola atzvanīt 30 min. laikā, telefons, protams, klusē. Šodien pārbaudot e-pastu, izlasu, ka „ATTIRANCE” vadība pieņēmusi citu cilvēku. Tajā pat laikā sludinājums par vakanto amatu atjaunināts.
(Atsauksmēs par firmu šāda firmas rīcība pieminēta vairakkārt)

Izņemot to, ka neatzvanīja ļoti aizskarts nejūtos, jo tā kā uzticību uzņēmums neviesa jau sākumā, tad darbu neveicu viņu pieprasītajā apjomā, un arī necerēju uz reālu darba piedāvājumu, bet pieļauju, ka ir cilvēki, kas tiešām centušies un ieguldījuši daudz laika un darba. Tāds modernizēts 90-o darba stiliņš, paņemt gatavu.


Komentāri (12)
Mārtiņš: Tagad krīzi daudzi uzņēmumi izmanto savā labā, lai uzvārītos uz darbiniekiem/potenciālajiem darbiniekiem, kas mēģina noturēt darbu vai ir bezdarbnieki un meklē to... Tie uzņēmumi cer ka viņi nesasmērēs savu vārdu tā, ka cilvēki klusēs par to??

P.S. Paldies šī raksta varonim, ļoti ceru ka cilvēki izlasīs šo pirms vēlēsies iet tur strādāt!!!
04/09/2010 23:18
Arnolds: Aizmirsi iekopēt saiti uz sludinājumu: http://goo.gl/jq1Q
06/09/2010 10:53
Artis: Nu varonis es tochna neesmu, bet originaali sho biju ielicis poweraa un sudzibas.lv - nu jau aizgaaja pasaulee... :D
06/09/2010 16:13
Pedro: Vai tad Alberta kantorim atsauces nemaz nav jaaliek?
06/09/2010 16:22
deni2s: Vienreiz biju aizgājis pie viņiem uz parrunām saistībā ar SEO pakalpojumiem. Pēc tam, kad atteicos nodarboties ar spamošanu uz e-pastiem, protams, ka sadarbība neizveidojās :)
06/09/2010 23:37
Alberts: Viss ok, bet nezinu ar ko Tu esi runājis par SEO pakalpojumiem, bet ne ar mani. Šobrīd jau mēs Tev tos varam sniegt, ja ir tāda vajadzība.
07/09/2010 00:39
spalvainais: Alberts - man liekas, ka deni2s domāja, ka bijis pie Attirances... lai cik bēdīgi nebūtu, arī es biju Attirancē konsultēt par mājaslapas izstrādi.. sadarbība protams neizveidojās..
07/09/2010 09:51
Sanita: Mūsdienu interneta vide piedāvā katram izteikt savu viedokli par dažādām lietām, t.sk. neapmierinātību par šķietami neadekvātu rīcību darbinieku atlasē vai kādām citām negatīvām lietām. Tieši tāpat mūsdienu biznesa vide sniedz iespēju, kā arī piespiež strādāt ātri un efektīvi, lai sasniegtu savus mērķus.
Tā ir katra cilvēka brīva izvēle – strādāt vienā vai otrā uzņēmumā, veidot kaut ko savu vai nedarīt neko un izplatīt dažāda veida baumas, sašutumu vai neapmierinātību ar citiem. Tāpēc, Jūs, aicinu, izdarīt savu izvēli balsoties uz savu viedokli par to, ko Jūs vēlaties dzīvē sasniegt un kāds ir Jūsu aicinājums; ko Jūs novērojat paši no objektīvas informācijas par SIA „Attirance”, nevis dažādiem portāliem, kas nodarbojas ar informācijas izplatīšanu par citiem.
28/03/2011 11:25
krems: Sanitai

Kas tas tāds par tekstu? Tipa PR atbilde? LOL
Ja strādā Attirance, būtu parādījusi vizmaz Mārtiņam, ko esi sarakstījusi :))
1. "ko Jūs novērojat paši no objektīvas informācijas par SIA „Attirance”" Truluma galotne!! :)) Par vidusskolnieks uzrakstītu labāk!
2. Neviens "dažāds" portāls (kā, piemēram, šis, vai sūdzību) nenodarbojas ar informācijas izplatīšanu par "citiem" (laikam, bija domāts Attirance), informāciju izplata cilvēki. Portāls ir tikai instruments kā to informāciju nodot plašākai auditorijai. Es pieņemu, ka mums nebūs diskusijas par ziņu portāliem, kuriem ir pavisam citāda darbības shēma, funkcijas un uzdevumi. :))

Karoč' - mācīties, mācīties un velreiz mācīties! :)

Darba meklētājiem

Reāla bilde ir tāda: Attirance, kā bizness un kā rāžošanas uzņēmums ir ļoti labs. Produkts ir labs un pietiekoši kvalitatīvs, lai pārdot to par tā tagadējo cenu. Tas ir fakts.

BET

- Pie esošā vadības modeļa un administratīvo darbinieku līmeņa uzņēmums neiegūst tādus ieņēmumus, kādus varētu.
- Ja gribi iet uz turieni strādāt - jāpārliecinās, ka ar nerviem viss OK
- Labs izaicinājums, ja gribi pārbaudīt, ko reāli Tu vari izdarīt kā profesionāls (nedaudz "sasies" Tev rociņas, lēmumus nepieņems vai pieņems ļoti īpatnējā veidā utt.) kurš ir viens pret visiem :))
Tie arī irfakti. Varu pateikt, ka gan šajā portālā, gan citos 98% rakstītā par Attirance ir patiesība.
30/03/2011 11:41
Sanita: To Krems

Nāksies Jūs apbēdināt, teksta autoras ir Mārtiņš.:) Man prieks,ka Jums ir tik daudz brīvā laika,lai to izniekotu šādām bezjēdzīgām diskusijām.
31/05/2011 16:21
thx: Wow, paldies par brīdinājumu! Taisni te netālu cilvēkam bija plāns tur iet uz pārrunām, droši vien tiks atcelts, šita stak nav nopietni. Pameklēju vēl info: skaidrs - no šiem jāturas pa gabalu... http://www.tavsdarbs.lv/par/Attirance+SIA - neticami, ka kaut kas tāds eksistē. (BTW tavsdarbs.lv pēdējais koments - toč vadības, varat iepazīties ar otras puses viedokli šajā jautājumā ;) )
30/06/2011 00:43
thx: HAHAHha - es nupat pamanijju, ka te tas pats teksts iekopēts par "Mūsdienu interneta vide piedāvā katram izteikt savu viedokli par dažādām lietām, t.sk. neapmierinātību par šķietami neadekvātu rīcību darbinieku atlasē vai kādām citām negatīvām lietām. Tieši tāpat mūsdienu biznesa vide sniedz iespēju, kā arī piespiež strādāt ātri un efektīvi,"
Hahaha, vergturu PRs. Fui, kā nav kauna.
30/06/2011 00:45
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: