Darbs ERGO - par strādāšanu jāpiemaksā pašam
Publicēts 28. augustā, 2009.
Pirms dodaties pieteikties par Apdrošināšanas pārdevēju izlasiet šo rakstiņu.

Arī es tur biju, viss sākās ar to ka atradu ss.lv viņu piedāvājumu, aizsūtiju cv un motivācijas vēstuli :) Pēc pāris dienām man pazvanija un uzaicināja uz tirdzniecības centra Sahāra 4 stāva biroju uz darba interviju. Aizgāju norunātajā laikā, a tur mani sagaidija vilšanās...  

Viss sākās ar to ka intervētājs, jauns puisis visu laiku runāja krieviski un tas bišku kretinēja - viņš man iedeva lapu ar jautājumiem uz kuriem jau es biju atbildējis cv un motivācijas vēstulē. ( tie bija par izglītību, darba pieredzi un motivāciju strādāt ergo) tad pēc lapas aizpildīšanas viņš man bez intereses uzdeva pāris jautājumus un viss... Nodomāju ir nu gan attieksme... Un kā var tāds cilvēks kādu vispār intervēt... nu tālāk pēc pāris dienām sekoja zvans ka jāierodās uz apmācībām. Aizgāju, un tur priekšā vēl 11 tādi kā es :) ok nodomāju ka vēl ir kāds konkurss un šie ir mani konkurenti ... Ievadrunas sākumā uzstājās puisis ar vārdu Vladislavs kurš ar vieglu smaidu sejā mums izstāstija par "satriecošu" uzkrājošu pensijas apdrošināšanu.

Pēc tam filiāles vadītāja ( Īsa sieviete, ar tumšiem matiem un lietuviešu uzvārdu, kura tur strādājot jau 12 gadus un visus radus ir šai firmā dabujusi iekšā) mums izklāstija cik satriecošs ir ergo uzņēmums visā savā būtībā, bet atkal viens mīnuss visa apmācība krievu valodā... :( ā un pa vidu šai satraucošajai informācijai izskanēja ka katram Ergo aģentam ir šī apdrošināšana un ja vien izturēsim apmācības un nokārtosim eksāmenu mum ar būs lieliska iespēja tādu iegādāties un tas noteikti BŪS jādara, protams ja gribam tur strādāt.  Pēc šīs apmācības vēl sekoja pāris kuras vadija puisis Vladislavs apšaubāmā ofisā kurā pat datoru nebija. Nu tik neprofesionālus cilvēkus kā šie nebiju sastapis, puisis visu laiku smējās un tīksminājās- no sākuma nesapratu par ko, bet vēlāk izpratu - Tātad - Viņi Jūs, ja pieņems, tad tas notiks tikai uz pašnodarbinātas personas līguma ( sola lielu samaksu, bet reāli neiespējami), tīksminājās puisis par to, ka visi mēs esam zem viņa un pirmos apdrošināšanas līgumus slēdzam caur viņiem un ja viņa 10 aģenti no visiem kas nāk uz apmācībām noslēdz tos līgumus un nopērk polisi - viņiem alga ir lielāka kā 150 eiro no polises. Tātad šitā čakarējot cilvēkus viņi saņem virs 1500 eiro mēnesī un šo sistēmu tautā dēvē par piramīdu. Un viņi pārkāpj likumu, jo uzsver, ka ir jāiegādājas šī polise ja Jūs gribat darbu! Un par šo polisi mēnesī jāmaksā vismaz kā minimums 35 ls, bet jums esot vienreizēja iespēja atgūt nodokļus un faktiski Jūs maksāsiet tikai 27 latus mēnesī. Sviests, lai strādātu Ergo pašam būs jāmaksā 35 ls mēnesī. Nu veiksmi Jums Ergo ar cilvēku cakarēšanu, būs jau arī tādi kas uzķersies ar :) Bet tas jau viss līdz reizei :) 

Ja šo lasa kāds no Ergo īpašniekiem vai valdes locekļiem tad ziniet- Ja šādi turpināsiet iegūsiet nelabu slavu, un padomājiet par kompānijas prestižu, neapkaunojiet sevi ar tādiem projektu menedžeriem kā šis Vladislavs un tas otrs puisis( Viņu abu atzinību raksti daiļo Sahāras ofisa telpu sienas) Bet cik saprotu viņi jūtas droši jo ir ielikteņi, un tikai Ergo jāpadomā pašiem ko darīt ar ielikteņiem kas grauj kompānijas reputāciju vai dalīt naudu ar savējiem un mazgājot roka roku bankrotēt... Jo ik dienas par šo Jūsu avantūru uzzin ar vien vairāk un vairāk cilvēku.


Komentāri (1)
Ergs: Nežēlīgas atsauksmes kad interesejos lasīju šeit: http://www.tavsdarbs.lv/?ide=showdetail&co=Ergo - cv ta arī nesūtīju :) Bet par piramīdu nezināju, paldies par info,....
29/08/2009 22:09
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: