Jogas centrs "Shape" šausmīgs serviss
Publicēts 19. decembrī, 2011.
Tā īsti nezinu ar ko lai sāku, bet, ja kaut kā var samaitāt iespaidu par jogu, tad šī laikam būs īstā vieta... Pirmkārt izremontētajā dzīvoklī, kas tiek saukts par "Centru Shape" nodarbību dalībniekiem nav pieejama duša (laikam tualete tomēr bija), kā arī ģērbtuves ir kopējās un, ja nu atnāk kāds pretējā dzimuma pārstāvis, tad jāgaida vēsā koridorā, kamēr viņš apģērbjas.

Arī plānojums ir pilnīgi nepārdomāts, jo tur kur dalībnieki ienāk ar ielas apaviem, pēc pārģērbšanās jāiet pāri uz nodarbībām. Katrā gadījumā sanāk šķērsot pamatīgu smilšu slāni vai nu ar zeķēm un nedod Dievs basām kājām. "Biroja administratore" diemžēl saprot tikai vienu valodu...un aizbildinās visu laiku ar kaut kādu Natašu par visiem jautājumiem un sūdzībām. 
Tad nu beidzot sākas arī nodarbība. Protams, ka katram ir sava pirmā pieredze ar Hatha jogu, tomēr šis ne tuvu nebija tuvs pieredzētajam citur. Nodarbība sākās vienkārši tāpat, laikam jau tomēr bik iesildījāmies, tomēr nekādu mantru skandināšanu, kas, manuprāt, ir tikai normāli nenotika, kā arī elpošanas vingrinājumi, kas svarīgi pareizu asanu izpildīšanai un vispār elpošanas nozīme nevienā vietā netika minēta. Arī pozas netika izturētas un nebija nevienas pozas, kurā būtu laiks koncentrēties un izjust to kaifu no ilgākas koncentrēšanās kādā noteiktajā asanā. Citās vietas stāsta arī to, ko katra asana attīsta, šeit no tā nebija nekā. Pliki termini no pasniedzējas puses (iespējams sanskritā, jo tāpat tur neviens neko nesaprata) un visu laiku garlaicīgā līķa poza. Jāmin arī, ka pasniedzēja nepievērsa uzmanību tam, ka daži dalībnieki nepareizi izpildīja vingrinājumua, vispār tāda attieksme: "kā gribat tā darat, es vienalga esmu forša (tas par vadītāju)". Nodarbība beidzās ar dziļo relaksāciju, kas varbūt ilga 2 min. Nu smieklīgi... Pēc nodarbības varēja iedzert arī maisiņu tēju. Tad arī sasvīdusi saģērbos un devos savās gaitās. Ja parasti pēc jogas jutu atslābumu un prieku, tad pēc šāda veida nodarbībām biju sliktā garastāvoklī vēl vairākas dienas. 
Izsaku patiešām līdzjūtību tiem cilvēkiem, kuri, ejot uz Hatha jogas nodarbībām uz šo "centru", domā, ka viņi iet uz jogu un nevienam nekad neiesaku pirkt jebkādu abonementu šajā "centrā". Nemaitājiet savu ikdienu un netērējiet savu naudu šim neprātam!!!

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: