Meitene ar pūķa tetovējumu diktē jauno meiteņu modes stilu
Publicēts 24. janvārī, 2012.
Deivida Finčera filmas «Meitene ar pūķa tetovējumu» kostīmu māksliniece Triša Sommervila ir izveidojusi panku stila apģērbu līniju ar nosaukumu «Dragon Tattoo», kas nonākusi zviedru apģērbu giganta «H&M» plauktos. Tas ir Stīga Lārsona grāmatas varones Līsbetes Salanderes stils, kas jau guvis jaunu meiteņu lielu atsaucību.

 

Jaunās kolekcijas kodolu veido ādas jaciņa un bikses, caurumaini džinsi un jaka ar kapuci. Tērpi ir drūmi un vienlaikus krāsaini – melni, pelēki, balti vai tumši sarkani rūpniecisku krāsu toņi, frizūra – ogļu melni īsi nogriezti mati ar poniju, bet degunā – caurdurts riņķis. Filmas «Meitene ar pūķa tetovējumu» varones Līsbetes stils – drūms un nepieejams tēls. «Gribēju, lai kolekcija atspoguļotu Līsbetas būtību un spēku, turklāt, lai tā būtu moderna. Esmu apmierināta ar rezultātu. Mans mērķis, lai sievietes atrastu šajā kolekcijā tieši savu apģērba gabalu, kuru tās iemīlētu un kombinētu ar citiem savas garderobes elementiem, lai radītu savu personīgo stilu,» saka dizainere Triša Sommervila. Viņa uzskata, ka Līsbete Salandere ir ļoti interesants un komplekss tēls, kura ne no kā nebaidās, jo viņai nav ko zaudēt. Viņa ir savrupniece, un viņai ir pašai savi morāles principi. Kolekcija kopš decembra vidus tiek piedāvāta visos «H&M» veikalos visā pasaulē.

 Hepbernas kleita joprojām nepārspējama

Kino rašanās sākumā modes tendences un popularitāti galvenokārt noteica aktieri – filma nespēlēja tik nozīmīgu lomu. 50. gados par elegances un stila paraugu kļuva Odrijas Hepbernas varones Holijas Golaitlijas melnā kleita no filmas «Brokastis Tifānijā» (1961). Tieši Hepbernai pieder arī trāpīgais teiciens: «Ja apģērbs veido cilvēku, tad kostīms veido aktieri.» Hepbernas melnā kleitiņa kļuvusi par modes klasiku un joprojām nav zaudējusi aktualitāti. Nozīmīgu lappusi ne tikai kino, bet arī modes vēsturē ierakstījusi filma «Kasablanka» (1942) un tās galvenais vīriešu lomas atveidotājs kino leģenda Hamfrijs Bogarts. Par kungu modes hitu kļuva šineļveida mētelis ar paceltu apkakli. Mūsdienu filmās un seriālos populārākās modes ikonas ir Kerija Bredšova seriālā «Sekss un lielpilsēta» un Endija Saša filmā «Sātans Pradas brunčos». Mūsdienās kino un modes saplūšana ir nepārskatāms process. Daudzi slaveni modes dizaineri savus birojus ir iekārtojuši tieši Holivudā, taču ne tikai modes mākslinieki atrodas uzmanības centrā, arī kostīmu mākslinieki pamazām iziet no ēnas un spēlē aizvien lielāku lomu modes pasaulē. Visspilgtākais piemērs ir Treša Sommervila un viņas jaunā apģērbu līnija.

Avots: Dina Gipsle / Vakara Ziņas 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: