Vai „Paus Konsults” metodes parādniekiem ir pretimnākošas?
Publicēts 20. aprīlī, 2010.
Lai gan pēdējā laikā presē izskan informācija, ka parādu piedziņas kompānija „Paus Konsults” ir pretimnākoša parādniekiem, kuri ir gatavi maksāt savu iespēju robežās, nesen kāda sieviete piedzīvoja gluži pretēju situāciju.

Šai sievietei ir parāds firmā „Credit 24” – 250,00 lati, bet, nenokārtoto maksājumu dēļ, saistības ir pārņēmis „Paus Konsults” un parāda apmērs ar soda procentiem ir izaudzis līdz 380,79 latiem. Tā kā viņas ienākumi ir būtiski samazinājušies (trīs cilvēku ģimenei tie šobrīd ir 140,00 Ls/mēnesī), tāpēc savu iespēju robežās viņa šobrīd maksā parādu piedzinējiem 5,00 Ls/mēnesī.

Brīvdienas rītā šai sievietei piezvanīja „Paus Konsults” parādu piedzinējs Jānis (tel. 28449627), kurš uzstāja, lai sieviete maksā vairāk nekā iepriekšminētos 5,00 latus, pretējā gadījumā būs jāķeras pie 90. gadu metodēm un jābrauc pie sievietes uz mājām. „Pēc šī zvana man iestājās panika. Vai viņi tiešām var mani nogalināt?” jautāja sieviete. Atguvusies no uztraukuma, viņa mēģināja sazināties ar „Paus Konsults” Parādu piedziņas daļas vadītāju Inu Hofmani, kas nekomentēja darbinieka Jāņa rīcību, bet piedraudēja ar tiesu darbiem un paziņoja, ka tuvākajā laikā sievietei ir jāsamaksā 50,00 lati, lai parādu piedziņas uzņēmums turpinātu ar viņu sarunas. „I. Hofmane man teica, lai es aizņemos naudu no kāda un samaksāju parādu viņiem. Bet tad jau man būs vēl viens parāds!” uzsvēra sieviete.

Pēc ieteikuma sieviete vērsās policijā ar iesniegumu par Jāņa draudiem, tomēr policija atteicās pieņemt šo iesniegumu, uzskatot, ka tam nav pamata. Konkrētajā situācijā sievietei ir jāsūta iesniegums policijai ierakstītas vēstules veidā, kā arī viņa var sūdzēties augstākstāvošai amatpersonai par konkrētā policijas darbinieka rīcību.

Komentāri (2)
skum: Draud tiem kas baidās. Varbūt ir vērts uzzināt vai Credit24 vispār var aprēķināt soda naudu. (Vai ir parakstīts līgums vai arī tas bija aizdevums internetā) Manuprāt, ja nav līgums tad var aprēķināt soda procentus civillikumā paredzētajā kārtībā kas gadā ir apmēram 11 %.
Nav jāmaksā Paus Konsults! (Lai Paus Konsults prasa savu komisiju no tā ar ko viņam noslēgts līgums). No kā aizņēmies tam arī maksā. Ja arī lieta nonāks līdz tiesai svarīgi, ka vispār ir maksāts, tas nekas, ka tikai 5 Ls mēnesī, cik varu, tik maksāju.
21/04/2010 16:42
Karo: Dirseeju leetaa lavochka.....
11/06/2010 00:33
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: